Tips Babysessie NL

Gegevens fotostudio

Website: www.fotostudioduo.nl

Email: info@fotostudioduo.nl
Nood Telefoonnummers : +31 (0)6 10134615 en +31 (0)6 50233303
Bij reguliere vragen waar u het antwoord hier niet in hebt kunnen vinden stuurt u ons een email.

 

Inleiding

Werken met baby’s en kleine kinderen vereist veel geduld en geluk. Waar we bijvoorbeeld tijdens een zwangerschapssessie gemakkelijk veel variatie in poses kunnen maken omdat ze voor de moeder makkelijk op te volgen zijn, kun je kindjes in de leeftijd 6 weken tot 1 jaar nog niet sturen. 

Daarom hebben we naast de algemene informatie ook een aantal tips op een rijtje gezet om het voor jullie en jullie kleintje wat makkelijker te maken.  

 

Algemene informatie

Hieronder volgt algemene informatie over onze fotostudio

Het adres van de fotostudio is Windtunnelkade 8 
1059BZ Amsterdam en is gelegen in Amsterdam Oud-Zuid 

-De studio ligt direct aan de A10 en is makkelijk te bereiken, er is voldoende parkeergelegenheid. Zaterdags is er vrij parkeren. Er is een digitale meter aanwezig om de hoek waar uw kentekennummer ingevoerd dient te worden. 

-De fotosessie is geldig voor 1 baby tenzij u een tweeling/drieling heeft.

-De sessie duurt in totaal 60 minuten, hierin zit fotografie en kijktijd inbegrepen.

-Voordat we de sessie kunnen beginnen krijgt u een inschrijfformulier die ingevuld dient te worden. Hier worden o.a. jullie persoonsgegevens op verzameld en deze gegevens zijn nodig om jullie sessie te kunnen verwerken in ons systeem.

-Het is raadzaam om onze AVG en voorwaarden door te nemen die u zijn verstrekt in de mail

-Na de fotografie kunt u direct de cadeaufoto 20×30 afdruk uit te zoeken en eventuele nabestellingen uitzoeken.

-Extra personen bijboeken zoals ouders, broertjes/zusjes kan voor 10 euro p.p. dit dient u vooraf aan de sessie kenbaar te maken zodat de fotograaf zich kan voorbereiden op de fotografie.

-Ons team bestaat uit 5 vakkundige zelfstandig werkende vrouwelijke fotografen.

-Indien u al eens eerder een sessie bij ons hebt gedaan is het niet vanzelfsprekend dat u dezelfde fotograaf treft. U kan uiteraard uw voorkeur uitspreken en we zullen ons best doen hier rekening mee te houden.

– Zorg er voor dat u afleidingsmateriaal / speelgoed mee neemt waar uw kind(eren) zich tijdens het uitzoeken van uw print mee kan bezighouden.

-Het is niet mogelijk om zelf met uw telefoon of fototoestel foto’s en filmpjes te maken tijdens de fotografie. Wij verwachten dat u het toestel alleen tevoorschijn haalt om voorbeelden te laten zien. Indien u dit ondanks waarschuwingen blijft doen kunnen we de sessie stopzetten.

Bereikbaarheid OV

-Met OV is de studio te bereiken per bus, tram en metro.

-Buslijnen: 62 halte Naaldwijkerstraat. 6 min lopen

-Tramlijn: 2 halte Hoofddorpplein 15 min lopen

-Metrolijn: 50 halte Henk sneevlietweg 15 min lopen

-Zowel vanaf de halte van de metro als de tram kun je overstappen op bus 62 uitstappen bij halte Naaldwijkerstraat.

 

tips en weetjes over de sessie

-Hebben jullie al eerder een sessie bij ons gedaan? En willen jullie foto’s uit de eerste sessie na maken? zorg dan dat jullie deze foto’s meenemen (op telefoon of tablet) zodat we deze gelijk bij de hand hebben en geen tijd hoeven te verliezen.
Indien wij hiervoor kleden hebben gebruikt uit onze fotostudio dan kunnen jullie deze gebruiken. Wij hebben geen mogelijkheid om de kleden tussen elke sessie te wassen en kunnen daarom niet garanderen dat deze helemaal schoon zijn.

-Om de veiligheid van jullie kindje te waarborgen vragen we altijd of jullie zo dicht als mogelijk bij jullie kindje in de buurt kunnen blijven. Hoe meer ogen op jullie kindje gericht zijn des te beter.  Heeft u nog meer kinderen, maar gaan deze niet op de foto dan laat u deze kinderen thuis.

-Kom in het eerste kledingsetje naar de studio en neem voor de baby nog 2 extra kledingsetjes mee zodat u tussendoor 1x kan omkleden en in het geval van een ongelukje een extra setje mee heeft.

-We hebben 3 verschillende achtergronden tot onze beschikking. Wit, grijs en zwart zoals te zien is op onze website. Indien u voorkeur heeft tot een bepaalde achtergrond dan kunt u dit het beste kenbaar maken voorafgaand aan de sessie en u kleding en accessoires hierop aanpassen. Lichte haren, Witte kleding accessoires en schoenen werkt niet altijd goed op de witte achtergrond en hetzelfde geld voor donkere haren en zwarte kleding op een zwarte achtergrond. Dit komt echter wel weer heel mooi uit op de grijze achtergrond en heeft daardoor altijd onze voorkeur. In principe proberen we doorgaans 2 tot 3 achtergronden te benutten tijdens de sessie tenzij anders word aangegeven.

-Vaak maken we tussen het omkleden door nog een foto van uw baby alleen in het luiertje of in het rompertje, denk er daarom aan om onder de kleding een leuk goed sluitend rompertje aan te trekken. Onze voorkeur gaat hierbij naar een simpel wit effen rompertje zonder opdruk. Of een keer te kiezen voor een effen witte luier zonder opdruk.

-Uiteraard vinden we het leuk als jullie voorbeelden meenemen van foto’s die jullie leuk vinden. Houd er echter wel rekening mee dat we sommige foto’s niet letterlijk kunnen namaken. Uiteraard adviseren we jullie ter plekken over de mogelijkheden

-De foto’s uit jullie sessie kunnen mogelijk gebruikt worden voor promotie van onze eigen website, dit doen wij echter alleen ter aanvulling van ons portfolio, met foto’s waar wij als fotografen trots op zijn. Ze zullen nooit doorverkocht worden aan derden de foto’s zullen uitsluitend gebruikt worden met uw toestemming.

Algemene tips voor de baby  

Hieronder volgen de algemene tips voor alle leeftijden die vallen onder de babysessie (6 weken tot 12 maanden)

-Zorg dat jullie voor de fotosessie geen babyolie, zalf of lotion op het gezichtje van jullie kindje smeren. Een vettig huidje zal altijd iets glimmen in de foto.

-Er is een omkleedkussen voor de baby aanwezig

-Indien er gezins foto’s/ broertjes/zusjes foto’s worden gemaakt zou het wenselijk zijn om de kleding op elkaar aan te passen

-Willen jullie foto’s van jullie kindje in zijn of haar blootje zonder luier? Zorg dan dat jullie nog een extra groot kleed mee nemen waarop jullie kleintje zonder luier gefotografeerd kan worden i.v.m. ongelukjes 

-U kunt gebruik maken van een aantal basis Fotoprops die het altijd goed doen in onze fotostudio zoals een emmertje, krukje, poseerblok/kist  

-Veel ouders zien foto’s op het internet van lachende en blije baby’s en verwachten vaak dat hun baby de hele sessie door lacht. Dit is echter een uitzondering op de regel. Alleen wanneer uw kindje ook naar onbekenden mensen lacht hebben we de meeste kans dat we jullie baby ook een keer lachend op de foto kunnen krijgen als dat tijdens de sessie gebeurd is dat echt een cadeautje.

Tips voor een baby die alleen kan liggen

-Indien jullie de foto’s willen maken als jullie kleintje zo klein als mogelijk is (dus met 6-12 weken) dan raden we aan om als ouders zelf ook mee te gaan op de foto tenzij ze al hun hoofdje zelfstandig omhoog kunnen houden en goed alleen kunnen zijn. 

-Wil je de kans verhogen dat je baby slapend op de foto kan? zorg er voor dat jullie baby dan lekker moe en voldaan is. Dit bereiken jullie het beste doormiddel van een vol buikje. Zorg er ook voor dat de kleine goed geboerd heeft. Want krampjes in de buik houden je kindje wakker en je kindje voelt zich dan ook niet echt lekker en dat kan weer in de weg gaan zitten tijdens het fotograferen. Komt de sessie niet helemaal overeen met de voedingstijden dan kan een warm badje en daarna wikkelen in een warme deken ook een soortgelijk effect opleveren.

-Uit ervaring zien we vaak dat in deze leeftijd de kindjes al slapend bij ons binnen komen. Ze moeten echter heel vast in slaap zijn om ook slapend op de foto te gaan. Aan en uitkleden zijn meestal de momenten waarom kleintjes wakker worden zorg dus dat ze al een mooi kledingsetje aan hebben wat ook op de foto kan. 

-Willen jullie een foto van jullie baby in zijn of haar blootje zonder luier? Neem dan een extra kleed mee van formaat 130×170 waarop we die specifieke foto’s kunnen maken. 

-Naaktfoto’s i.c.m. slaapfoto’s? Wat u kunt doen om de kans te verhogen is om de kleine alleen in de luier (dus zonder kleertjes) in de maxi-cosi mee te nemen. Wel lekker inwikkelen in een dekentje natuurlijk. 

-Als jullie de “eerste” professionele familiefoto willen maken dan is het ook goed om de kleding op elkaar af te stemmen.

-Artistieke schaduwlicht foto’s kunnen we alleen maken indien u zichzelf bijboekt in de sessie

Tips voor een baby die kan zitten

De meeste kindjes zijn in deze fase veel bewuster van hun omgeving.

-Indien u baby in de auto in slaap valt is het verstandig om deze wakker te maken zodra u de auto uitstapt, vaak hebben ze even nodig om wakker te worden en dat zou zonde zijn van de tijd. Uiteraard zit elk kindje anders in elkaar en vertrouwen wij erop dat u als ouders uw kind het beste kent. Slaapfoto’s worden in deze leeftijd eigenlijk niet meer gemaakt aangezien ze meestal van de flits wakker schrikken als ze al niet wakker worden zodra de maxi-cosi word neergezet.

-Neem spulletjes van de baby mee waarvan jullie weten dat de kleine blij word, knuffeltjes, rammelaartje, blokken en items die jullie baby eventueel gerust kunnen stellen. Speelgoedjes met muziek werken wel het allerbest maar als u kindje heel blij word van de afstandsbediening dan raden we u zeker aan deze mee te nemen.

-Houd ten alle tijden uw kind goed in de gaten, ze zijn veel bewegelijker dan een kindje dat alleen nog kan liggen

-In deze leeftijd vinden ze het vaak fascinerend als u bellen naar hen blaast met de bellenblaas u kunt dit vast oefenen. Er is een bellenblaas machine aanwezig maar zoals alles wat in een fotostudio die veel met kids werken aanwezig is, gaat er ook weleens iets stuk. Vergeet daarom niet om een handbellenblaas mee te nemen (just in case)

-Als jullie de “eerste” professionele familiefoto willen maken dan is het ook goed om de kleding op elkaar af te stemmen.

Tips voor een baby die kan staan/lopen

-In de meeste gevallen kan je kindje niet meer goed stil zitten, of tegen iets aan staan. De spanningsboog is dan ook iets korter en jullie kindje zal echt vermaakt moeten worden, neem vooral spullen mee die je kindje leuk vind maar wat wel op de foto mag.

-Is uw kind in de auto in slaap gevallen? Slapend de studio binnen komen kan soms heel verwarrend zijn voor deze leeftijd, en dan duurt het vaak even voordat ze gewend zijn aan de situatie.

-Neem genoeg afleidingsmateriaal mee om het leuk te houden voor de kleine denk aan bellenblaas, speelgoed en (verantwoord) snoepgoed dat niet kan knoeien of vlekken achter kan laten. Geef even geen koekjes en rijstewafels want daar zijn ze doorgaans lang mee bezig om op te peuzelen dus tenzij het niet erg is dat jullie kindje met voedsel op de foto staat is het beter om iets kleins te geven bijvoorbeeld een rozijntje of

-Neem echt alleen speelgoed mee dat ook op de foto mag, iets meenemen wat ze leuk vinden maar niet mee mag op de foto kan averechts gaan werken.

-Dit is doorgaans de laatste mogelijkheid om nog echt babyfoto’s te maken want jullie ukkie word straks ineens heel snel groot. Dit is veelal de laatste kans om nog foto’s met een ontbloot bovenlijfje te maken wat echt kenmerkend is voor de babytijd.

-Als jullie de “eerste” professionele familiefoto willen maken dan is het ook goed om de kleding op elkaar af te stemmen.

Tips voor een cakesmash

-Laat dit even weten van te voren zodat we ons hierop kunnen voorbereiden
De cakesmash foto’s doen we pas aan het einde van de sessie want uit ervaring weten we dat dit een knoeiboel kan worden.

-Het is de bedoeling dat jullie zelf de spullen hiervoor meenemen zoals ballonnen, slingers en de taart

-Vergeet niet om ook een groot kleed mee te nemen voor op de grond en wat vies mag worden maar wel mooi is voor op de foto
dit is nodig i.v.m. de kleurstoffen in de taart. Zonder dit kleed kunnen we helaas geen taartfoto’s maken op onze achtergrond.

-Een verjaardag kledingsetje of een verkleedsetje is een leuk alternatief om het eindresultaat echt om het verjaardagsthema te laten draaien. 

-Vergeet niet voldoende toetensnoetdoekjes mee te nemen om je kindje weer schoon te maken. 

Indien je de foto’s voor een verjaardagskaart wilt gebruiken kun je die sessie het beste doen een maand voor de verjaardag i.p.v. rond de verjaardag zodat u nog genoeg tijd heeft om de kaarten te bestellen na het ontvangen van de foto’s. Bij een spoedbestelling zijn de foto’s binnen 3 werkdagen klaar i.p.v. 14 werkdagen.

 

Wat dient u zelf mee te nemen naar de sessie

-Er zijn een aantal dingen die u zelf mee dient te nemen naar de studio om het verloop van de sessie zo efficiënt als mogelijk te maken.

– Indien u iets specifieks op de foto wilt gebruiken als foto accessoire of fotoprop dan raden wij jullie aan om deze zelf mee te nemen. De fotograaf zal u advies geven op welke manier wij deze kunnen gebruiken. Indien u een voorbeeld mee heeft, houd dan rekening dat wij  niet altijd een foto exact na kunnen maken.

-Wij raden u altijd aan om spullen of kleden van thuis mee te nemen voor de “personal touch” let wel op dat kleden over ons poseerkussen moeten passen neem daarom kleden/doeken mee met minimum formaat 130×170 dit moeten soepele dekens zijn waarbij je geen vouwen ziet bij het uitvouwen want deze vouwen zullen anders zichtbaar zijn op de foto.

-Neem een badjasje warme zachte dekentjes mee om u baby in te wikkelen en warm te houden tussen het fotograferen door.

-Neem kleinere dekens/hydrofiele doeken mee, deze kunnen handig zijn om over het omkleedkussen te leggen bij het omkleden van uw kind en soms zijn deze doeken handig om te gebruiken bij het maken van portretten of om kiekeboe achter te spelen om uw kind te vermaken tijdens de fotografie.  

Nabestel mogelijkheden

-Naast de cadeaufoto hebben jullie ook de mogelijkheid om extra foto’s na te bestellen. Op deze link www.fotostudioduo.nl/nabestellen staan de prijzen en de mogelijkheden. Elke maand hebben wij een nieuwe maandactie zoals bijvoorbeeld korting op een lijst of een extra print, vraag jullie fotograaf naar de mogelijkheden.

-Direct uitzoeken 25 hoge resolutie foto’s voor €50 (om zelf af te drukken) of 50 hoge resolutie foto’s voor €75 (om zelf af te drukken)

-De foto’s ontvangt u binnen 14 werkdagen

Ziekte

Zie deze link over de maatregelen die wij m.b.t. covid treffen (indien van toepassing) en die wij verwachten dat u in acht neemt.

-Omdat wij studioruimte en een fotograaf voor jullie moeten reserveren gaan we ervan uit dat jullie tijdig afzeggen, ook bij twijfel. Zodoende kunnen wij iemand anders (reservelijst) blij maken met uw aanvankelijk geboekte tijdstip.

– Indien jezelf, je kindje of je partner ziek is of net ziek is geweest en het om een overdraagbaar virus gaat zoals bijvoorbeeld covid-19  griep of buikgriep. Kunnen we de sessie absoluut niet door laten gaan. 

– Omdat wij een familiestudio zijn en wij voornamelijk met een kwetsbare doelgroep werken in onze studio (kinderen,baby’s en zwangere vrouwen) Hopen we dat jullie hier extra rekening houden met ziekte. Heb je vragen hierover neem dan contact op via de email info@fotostudioduo.nl 

-Indien het om een sessie gaat die plaatsvind op de dag zelf tussen 9 en half 11 kan er contact opgenomen worden via whatsapp met ons noodnummer 06-50233303 

-We kunnen in geval van ziekte voorafgaand aan de sessie kosteloos voor jullie verzetten naar de eerst volgende vrije mogelijkheid echter is het alleen mogelijk indien u voorafgaand aan de sessie afmeld. Indien het van jullie kant niet lukt om de sessie af te zeggen via ons noodnummer op whatsapp en bij voorkeur eveneens een email te sturen voorafgaande aan de fotosessie, uw voucher/bonnummer komt te vervallen en kan alleen gebruikt worden met bijbetaling van 15 euro.

-Indien jullie bij ziekte toch naar de sessie komen en ons deurbeleid negeren kan de fotograaf bij twijfel en met eigen inzicht de sessie ter plekke af te gelasten. Bijvoorbeeld bij hoesten neusverkoudheid of Indien er ter sprake komt dat jezelf of iemand in uw huishouden ziek is. Indien dit word geconstateerd door de fotograaf kan de sessie per direct worden afgelast en dient er 30 euro afgerekend te worden voor een re-take sessie, de al gemaakte foto’s worden bewaard en tijdens het bekijken van de foto’s toegevoegd. U krijgt hier een nieuwe cadeaubon voor om de vervolgafspraak in te plannen.

Indien u te laat komt op uw sessietijd

We weten dat dit heel vervelend is en wellicht heeft u er een goede reden voor maar zodra u weet dat u het niet gaat redden om binnen 10 minuten na aanvang te verschijnen op het geboekte tijdstip dan bestaat de kans dat we de sessie moeten annuleren. Bij meer dan 25 minuten te laat verschijnen op uw afspraak zonder kennisgeving word de sessie door ons geannuleerd en beschouwen we deze als no-show. Te laat komen kan dus effect hebben op de volgende sessie of de beschikbaarheid van omze fotograaf. Neem in dit geval dus gelijk contact op via email en via het noodnummer van whatsapp zodat wij kunnen  verifiëren dat u op dat moment bijvoorbeeld onderweg was a.d.h.v. het tijdstip. Zodoende vermijd no-show kosten en kunnen jullie de sessie tegen een kleine vergoeding verzetten. Houd er echter rekening mee dat we u wellicht niet last-minute kunnen plaatsen.

Verzetten

– Verzetten zonder opgaaf van reden van beiden kanten kan tot 5 dagen voor aanvang van de sessie kosteloos we gaan op zoek naar een plekje op korte termijn.

– Alleen in geval van acute ziekte kan de sessie kosteloos verzet worden na 5 dagen voor aanvang van de sessie u dient contact op te nemen met ons via e-mail en via een tekst bericht op ons whatsapp noodnummer. De sessie word minimaal 14 werkdagen vooruit verschoven aan de hand van beschikbaarheid. Een sessie op korte termijn herplannen is niet mogelijk

– Bij een no-show word er 30 euro in rekening gebracht, er is geen restitutie mogelijk en u voucher of bon word uit ons systeem gehaald.

Samen gevat : Wat is belangrijk

·      Alleen de mensen die daadwerkelijk op de foto zijn bijgeboekt zijn welkom tijdens de sessie

·      Mail nog even uw telefoonnummer aan ons door, zodoende kunnen wij u bij nood sneller bereiken.

·      1-2 verschillende plaids/doeken van minimaal formaat 130×170

·      U komt aan in uw eerste kledingsetje en neemt 1 extra setje mee voor de afwisseling

·      Voorbeelden van foto’s die u aanspreekt om te maken + accessoires die hier nodig voor zijn

·      U kunt alleen betalen met PIN of gepast contact

·      U komt op tijd anders moeten we de sessie verplaatsen

·      U heeft zich goed voorbereid indien er aanvullende maatregelen zijnaan de hand van ons document Covid-19 maatregelen

·      Ga er in zonder verwachtingen dan heeft iedereen plezier!

We hopen zo voldoende te hebben geïnformeerd over de mogelijkheden en tips.