Tips Dreumes/Peuter/Kleuter sessie

Gegevens fotostudio

Website: www.fotostudioduo.nl

Email: info@fotostudioduo.nl
Nood Telefoonnummers : +31 (0)6 10134615 en +31 (0)6 50233303
Bij reguliere vragen waar u het antwoord hier niet in hebt kunnen vinden stuurt u ons een email.

Inleiding

Bedankt voor uw boeking in onze fotostudio. We willen je de beste ervaring geven. We denken graag dat onze fotostudio een persoonlijke studio is met fotografen die echt aan de klanten denken. We helpen je zoveel mogelijk en staan ​​open voor suggesties. Daarom hebben we deze link met de informatie samengesteld die daarbij helpt.

Algemene informatie

Hieronder volgt algemene informatie over onze fotostudio

-Het adres van de fotostudio is Windtunnelkade 8 
1059BZ Amsterdam en is gelegen in Amsterdam Oud-Zuid  

-De studio ligt direct aan de A10 en is makkelijk te bereiken, er is voldoende parkeergelegenheid. Zaterdags is er vrij parkeren. Er is een digitale meter aanwezig om de hoek waar uw kentekennummer ingevoerd dient te worden.

-De sessie duurt in totaal 60 minuten, hierin zit fotografie en kijktijd inbegrepen.

-Voordat we de sessie kunnen beginnen krijgt u een inschrijfformulier die ingevuld dient te worden. Hier worden o.a. jullie persoonsgegevens op verzameld en deze gegevens zijn nodig om jullie sessie te kunnen verwerken in ons systeem.

-Het is raadzaam om onze AVG en voorwaarden door te nemen die u zijn verstrekt in de mail

-Na de fotografie kunt u direct de cadeaufoto 20×30 afdruk uit te zoeken en eventuele nabestellingen uitzoeken.

-De fotosessie is geldig voor 1 persoon

-Extra personen bijboeken zoals ouders, broertjes/zusjes kan voor 10 euro p.p. dit dient u vooraf aan de sessie kenbaar te maken zodat de fotograaf zich kan voorbereiden op de fotografie.

-Ons team bestaat uit 5 vakkundige zelfstandig werkende vrouwelijke fotografen.

-Indien je al eens eerder een sessie bij ons hebt gedaan kunnen we helaas niet garanderen dat je dezelfde fotograaf krijgt, u kan uiteraard uw voorkeur uitspreken en we zullen ons best doen hier rekening mee te houden.

-Zorg er voor dat u zelf ander afleidingsmateriaal / speelgoed mee neemt waar uw kind zich tijdens het uitzoeken van uw cadeaufoto mee kan bezighouden.

-Het is niet mogelijk om zelf met uw telefoon of fototoestel foto’s en filmpjes te maken tijdens de fotografie. Wij verwachten dat u het toestel alleen tevoorschijn haalt om voorbeelden te laten zien. Indien u dit ondanks waarschuwingen blijft doen kunnen we de sessie stopzetten.

Bereikbaarheid OV

-Met OV is de studio te bereiken per bus, tram en metro.

-Buslijnen: 62 halte Naaldwijkerstraat. 6 min lopen

-Tramlijn: 2 halte Hoofddorpplein 15 min lopen

-Metrolijn: 50 halte Henk sneevlietweg 15 min lopen

-zowel vanaf de halte van de metro als de tram kun je overstappen op bus 62 uitstappen bij halte Naaldwijkerstraat.

 

Tips en weetjes over de sessie

-Hebben jullie al eerder een sessie bij ons gedaan? En willen jullie foto’s uit de eerste sessie na maken? zorg dan dat jullie deze foto’s meenemen (op telefoon of tablet) zodat we deze gelijk bij de hand hebben en geen tijd hoeven te verliezen.
Indien wij hiervoor kleden hebben gebruikt uit onze fotostudio dan kunnen jullie deze gebruiken, we kunnen helaas niet garanderen dat alles nog beschikbaar is. Wij hebben geen mogelijkheid om de kleden tussen elke sessie te wassen en kunnen daarom niet garanderen dat deze schoon zijn.

-Heeft u nog al/meer kinderen, maar gaan deze niet op de foto dan laat u deze kinderen thuis.

-Kom in het eerste kledingsetje naar de studio en neem 1 extra kledingsetje mee
U kunt uw kind tussendoor 1x omkleden naar een ander setje voor wat meer variatie in de foto’s.

-We hebben 3 verschillende achtergronden tot onze beschikking. Wit, grijs en zwart zoals te zien is op onze website. Indien u voorkeur heeft tot een bepaalde achtergrond dan kunt u dit het beste kenbaar maken voorafgaand aan de sessie en u kleding en accessoires hierop aanpassen. Witte kleding accessoires en schoenen werkt niet altijd goed op de witte achtergrond en hetzelfde geld voor zwarte kleding op een zwarte achtergrond. Dit komt echter wel weer heel mooi uit op de grijze achtergrond en heeft daardoor altijd onze voorkeur. In principe proberen we doorgaans 2 achtergronden te benutten tijdens de sessie tenzij anders word aangegeven.

-Uiteraard vinden we het leuk als jullie voorbeelden meenemen van foto’s die jullie leuk vinden. Houd er echter wel rekening mee dat we sommige foto’s niet letterlijk kunnen namaken. Uiteraard adviseren we jullie ter plekken over de mogelijkheden

-Een nieuw stuk speelgoed /cadeautje geven aan het einde van de sessie  is een goede beloning. Naast dat dit vaak hele leuke vrolijke foto’s oplevert, zijn ze er meteen zoet mee terwijl u de foto’s bekijkt op de computer. (dit cadeautje of stuk speelgoed geeft u pas als allerlaatst.)

-De foto’s uit jullie sessie kunnen mogelijk gebruikt worden voor promotie van onze eigen website, dit doen wij echter alleen ter aanvulling van ons portfolio, met foto’s waar wij als fotografen trots op zijn. Ze zullen nooit doorverkocht worden aan derden de foto’s zullen uitsluitend gebruikt worden met uw toestemming.

Heeft u een kindje in de leeftijd dat nog niet naar school gaat?

-Deze sessie is een stuk uitdagender dan een babysessie of een sessie met naar schoolgaande kinderen. Werken met baby’s en kleine kinderen vereist over het algemeen veel geduld en geluk. Waar we bij een babysessie poses kunnen maken op de buik, zittend in een mandje etc. Rustig spelend met een blokje, is het maar de vraag of jullie inmiddels energieke kindje daar net zo over denkt. Over het algemeen vind je kindje het spannend in een nieuwe omgeving met nieuwe prikkels waar ook nog veel van hem/haar word verlangt op maar een paar vierkante meter. 

-Zorg altijd voor genoeg “afleidings” materiaal om jullie kindje bezig mee te houden. Denk hierbij aan speelgoed, muziek, en simpele snackjes om je kind mee te belonen zoals bijvoorbeeld rozijntjes of iets anders wat jouw kleintje lekker vind (maar wat niet knoeit en snel te eten is).

-Neem de favoriete muziek mee op de telefoon zodat we iets achter de hand hebben als meewerken voor hem of haar even lastig is.

-Heb je een eenkennig kindje en wil je hem/haar alleen op de foto? het komt wel eens voor dat je kleintje het een beetje eng vind in het begin, vaak ontdooien ze vanzelf door even samen te gaan spelen en te wennen aan de situatie. Indien je kindje echt niet alleen op de foto wilt en bij wijze van spreken alleen maar huilend op de foto staat of jou niet wilt loslaten dan raden wij aan om er toch voor te kiezen om alsnog op de foto te gaan samen met je kindje voor 10 euro p.p.

Heeft u een kindje dat al naar de basisschool gaat?

-Een naar school gaand kindje kan over het algemeen iets meer gedirigeerd worden in poses en vind het iets minder eng

-Zorg des al niet te min voor afleidingsmateriaal zoals boekjes, spelletjes of leuke verkleedkleren, thee serviesje, muziek etc. 

-Doet je kleuter al een sport of hobby? Dan is het misschien leuk om daar wat mee te doen tijdens de fotosessie en waar ze zich voor de sessie al op kunnen verheugen (dit is echter wel iets wat we pas aan het einde van de sessie zullen doen)

-Neem probs mee om de shoot nog leuker te maken.

Kleding tips en accessoires

-Houd met uw kleding keuze rekening dat donkere haren/kleding en schoeisel niet mooi overkomt op de zwarte achtergrond evenals licht blonde haren/witte kleding en schoeisel op een witte achtergrond niet lekker werkt. Wij raden u dan aan om de foto’s op de grijze achtergrond te maken.

-Neem leuke spulletjes mee die herkenbaar zijn voor de periode waarin jullie kindje zich bevind. Stoeltjes, speelgoed of een bepaalde knuffel of muziekinstrument.  

-Neem extra spullen mee om de shoot op te leuken, denk daarbij aan speelgoed wat je kindje leuk vind en ook op de foto mag. Neem zijn of haar favorieten muziek mee op de telefoon of tablet. Neem geen speelgoed mee wat niet op de foto mag.

-Indien jullie kindje ook met mama en/of papa en broertjes/zusjes op de foto gaat,dan is het goed om de kleding op elkaar aan te passen. 

Wat dient u zelf mee te nemen naar de sessie

-Er zijn een aantal dingen die u zelf mee dient te nemen naar de studio om het verloop van de sessie zo efficiënt als mogelijk te maken.

-Indien u iets specifieks op de foto wilt gebruiken als foto accessoire of fotoprop dan raden wij jullie aan om deze zelf mee te nemen. De fotograaf zal u advies geven op welke manier wij deze kunnen gebruiken. Indien u een voorbeeld mee heeft, houd dan rekening dat wij  niet altijd een foto exact na kunnen maken.

-Wij raden u aan minimaal 1-2 grote kleden van het formaat 130×170 mee te nemen waar uw kindje op kan zitten, dit formaat past tevens over ons poseer kussen

-Let op dat dit soepele dekens zijn waarbij je geen vouwen ziet bij het uitvouwen van de dekens. Deze vouwen zullen anders zichtbaar zijn op de foto.

Nabestel mogelijkheden

-Naast de cadeaufoto hebben jullie ook de mogelijkheid om extra foto’s na te bestellen. Op de website www.fotostudioduo.nl/nabestellen staan de prijzen en de mogelijkheden. Elke maand hebben wij een nieuwe maandactie zoals bijvoorbeeld korting op een lijst of een extra print, vraag jullie fotograaf naar de mogelijkheden.

-Direct uitzoeken 25 hoge resolutie foto’s voor €50 (om zelf af te drukken)
of 50 hoge resolutie foto’s voor €75 (om zelf af te drukken)
of 75 hoge resolutie foto’s voor €100 (om zelf af te drukken)

– De foto’s ontvangt u binnen 14 werkdagen

 Ziekte

Zie ons document die wij u hebben toegestuurd over de aanvullende covid-19 maatregelen die wij hebben getroffen en die wij verwachten dat u in acht neemt.

-Omdat wij studioruimte en een fotograaf voor jullie moeten reserveren gaan we ervan uit dat jullie tijdig afzeggen, ook bij twijfel. Zodoende kunnen wij iemand anders (reservelijst) blij maken met uw aanvankelijk geboekte tijdstip.

-Indien jezelf, je kindje, je partner of iemand anders in jullie huishouden ziek is of net ziek is geweest en het om een overdraagbaar virus gaat zoals bijvoorbeeld covid-19  griep of buikgriep. Kunnen we de sessie absoluut niet door laten gaan. 

– Omdat wij een familiestudio zijn en wij voornamelijk met een kwetsbare doelgroep werken in onze studio (kinderen,baby’s en zwangere vrouwen) Hopen we dat jullie extra rekening houden met ziekte. Heb je vragen hierover neem dan contact op via de email info@fotostudioduo.nl 

– Indien het om een sessie gaat die plaatsvind op de dag zelf tussen 9 en half 11 kan er contact opgenomen worden via whatsapp met ons noodnummer 06-50233303 

-We kunnen in geval van ziekte voorafgaand aan de sessie kosteloos voor jullie verzetten naar de eerst volgende vrije mogelijkheid echter is het alleen mogelijk indien u voorafgaand aan de sessie afmeld. Indien het van jullie kant niet lukt om de sessie af te zeggen via ons noodnummer op whatsapp en bij voorkeur eveneens een email te sturen voorafgaande aan de fotosessie, uw voucher/bonnummer komt te vervallen en kan alleen gebruikt worden met bijbetaling van 15 euro.

-Indien jullie bij ziekte toch naar de sessie komen en ons deurbeleid negeren kan de fotograaf bij twijfel en met eigen inzicht de sessie ter plekke af te gelasten. Bijvoorbeeld bij hoesten neusverkoudheid of Indien er ter sprake komt dat jezelf of iemand in uw huishouden ziek is geweest de afgelopen 14 dagen. Indien dit word geconstateerd door de fotograaf kan de sessie per direct worden afgelast en dient er 30 euro afgerekend te worden voor een re-take sessie, de al gemaakte foto’s worden bewaard en tijdens het bekijken van de foto’s toegevoegd. U krijgt hier een nieuwe cadeaubon voor om de vervolgafspraak in te plannen.

Indien u te laat komt op uw sessietijd

We weten dat dit heel vervelend is en wellicht heeft u er een goede reden voor maar zodra u weet dat u het niet gaat redden om binnen 10 minuten na aanvang te verschijnen op het geboekte tijdstip dan bestaat de kans dat we de sessie moeten annuleren. Bij meer dan 25 minuten te laat verschijnen op uw afspraak zonder kennisgeving word de sessie door ons geannuleerd en beschouwen we deze als no-show. Te laat komen kan dus effect hebben op de volgende sessie of de beschikbaarheid van omze fotograaf. Neem in dit geval dus gelijk contact op via email en via het noodnummer van whatsapp zodat wij kunnen  verifiëren dat u op dat moment bijvoorbeeld onderweg was a.d.h.v. het tijdstip. Zodoende vermijd no-show kosten en kunnen jullie de sessie tegen een kleine vergoeding verzetten. Houd er echter rekening mee dat we u wellicht niet last-minute kunnen plaatsen.

Verzetten

-Verzetten zonder opgaaf van reden van beiden kanten kan tot 5 dagen voor aanvang van de sessie kosteloos we gaan op zoek naar een plekje op korte termijn.

-Alleen in geval van acute ziekte kan de sessie kosteloos verzet worden na 5 dagen voor aanvang van de sessie u dient contact op te nemen met ons via e-mail en via een tekst bericht op ons whatsapp noodnummer. De sessie word minimaal 14 werkdagen vooruit verschoven aan de hand van beschikbaarheid. Een sessie op korte termijn herplannen is niet mogelijk

-Bij een no-show word er 30 euro in rekening gebracht, er is geen restitutie mogelijk en u voucher of bon word uit ons systeem gehaald.

Samen gevat : Wat is belangrijk

·      Alleen de mensen die daadwerkelijk op de foto zijn bijgeboekt zijn welkom tijdens de sessie

·      Mail nog even uw telefoonnummer aan ons door, zodoende kunnen wij u bij nood sneller bereiken.

·      Minimaal 1 tot 2 verschillende plaids/doeken van formaat 130×170 voor op de grond/poseerkussen

·      U komt aan in uw eerste kledingsetje en neemt 1 extra setje mee voor de afwisseling

·      Voorbeelden van foto’s die u aanspreekt om te maken + accessoires die hier nodig voor zijn

·      U kunt alleen betalen met PIN of gepast contact

·      U komt op tijd anders moeten we de sessie verplaatsen

·      U heeft zich goed voorbereid aan de hand van ons document op de aanvullende Covid-19 maatregelen indien van toepassing

·      Ga de sessie in zonder verwachtingen dan heeft iedereen plezier!

 

We hopen zo voldoende te hebben geïnformeerd over de mogelijkheden en tips.