Tips Zwangerschap NL

Gegevens fotostudio

Website: www.fotostudioduo.nl
Email: info@fotostudioduo.nl
Nood Telefoonnummers : +31 (0)6 10134615 en +31 (0)6 50233303
Bij reguliere vragen waar u het antwoord hier niet in hebt kunnen vinden stuurt u ons een email.

Inleiding

Een zwangerschapssessie is een hele bijzondere en speciale sessie die je misschien maar 1x in je leven maakt, het zijn bijzondere foto’s om van jezelf te hebben. Hieronder volgen algemene tips en weetjes over de zwangerschapssessie.

Algemene Informatie

Hieronder volgt algemene informatie over onze fotostudio

– Het adres van de fotostudio is Windtunnelkade 8 
1059BZ Amsterdam en is gelegen in Amsterdam Oud-Zuid 

– De studio ligt direct aan de A10 en is makkelijk te bereiken, er is voldoende parkeergelegenheid. Zaterdags is er vrij parkeren. Er is een digitale meter aanwezig om de hoek waar uw kentekennummer ingevoerd dient te worden. 

– De sessie duurt in totaal 60 minuten, hierin zit fotografie en kijktijd inbegrepen.

– Voordat we de sessie kunnen beginnen krijgt u een inschrijfformulier die ingevuld dient te worden. Hier worden o.a. jullie persoonsgegevens op verzameld en deze gegevens zijn nodig om jullie sessie te kunnen verwerken in ons systeem.

– Het is raadzaam om onze AVG en voorwaarden door te nemen die u zijn verstrekt in de mail

– Na de fotografie kunt u direct de cadeaufoto 20×30 afdruk uit te zoeken en eventuele nabestellingen uitzoeken.

– Extra personen bijboeken zoals een partner, grootouders, broertjes/zusjes kan voor 10 euro p.p. dit kunt u bij voorkeur vooraf aan de sessie kenbaar maken zodat de fotograaf zich kan voorbereiden op de fotografie.

– Ons team bestaat uit 5 vakkundige zelfstandig werkende vrouwelijke fotografen.

– Indien je al eens eerder een sessie bij ons hebt gedaan kunnen we helaas niet garanderen dat je dezelfde fotograaf krijgt, u kan uiteraard uw voorkeur uitspreken en we zullen ons best doen hier rekening mee te houden.

– Het is niet mogelijk om zelf met uw telefoon of fototoestel foto’s en filmpjes te maken tijdens de fotografie. Wij verwachten dat u het toestel alleen tevoorschijn haalt om voorbeelden te laten zien. Indien u dit ondanks waarschuwingen blijft doen kunnen we de sessie stopzetten.

Bereikbaarheid OV

– Met OV is de studio te bereiken per bus, tram en metro.

– Buslijnen: 62 halte Naaldwijkerstraat. 6 min lopen

– Tramlijn: 2 halte Hoofddorpplein 15 min lopen

– Metrolijn: 50 halte Henk sneevlietweg 15 min lopen

– Zowel vanaf de halte van de metro als de tram kun je overstappen op bus 62 uitstappen bij halte Naaldwijkerstraat.

Tips en weetjes over de sessie

– Hebben jullie al eerder een sessie bij ons gedaan? En willen jullie foto’s uit de eerste sessie na maken? zorg dan dat jullie deze foto’s meenemen (op telefoon of tablet) zodat we deze gelijk bij de hand hebben en geen tijd hoeven te verliezen.
Indien wij hiervoor kleden hebben gebruikt uit onze fotostudio dan kunnen jullie deze op eigen risico gebruiken. Wij hebben geen mogelijkheid om de kleden tussen elke sessie te wassen en kunnen daarom niet garanderen dat deze schoon zijn.

– Heeft u al kinderen, maar gaan deze niet mee op de foto dan laat u deze kinderen thuis.

– Uiteraard vinden we het leuk als jullie voorbeelden meenemen van foto’s die jullie leuk vinden. Houd er echter wel rekening mee dat we sommige foto’s niet letterlijk kunnen namaken. Uiteraard adviseren we jullie ter plekken over de mogelijkheden

– De foto’s uit jullie sessie kunnen mogelijk gebruikt worden voor promotie van onze eigen website, dit doen wij echter alleen ter aanvulling van ons portfolio, met foto’s waar wij als fotografen trots op zijn. Ze zullen nooit doorverkocht worden aan derden de foto’s zullen uitsluitend gebruikt worden met de door u aangegeven toestemming volgens het inschrijfformulier.

Kledingtips en accessoires

– Kom bij voorkeur in het eerste kledingsetje naar de studio en neem een extra setje kleding mee om tussendoor om te kleden voor de variatie. Zodoende maakt u efficient gebruik van de beschikbare tijd.

– Als je naakt, in ondergoed of alleen met blote buik wilt poseren zorg er dan voor dat je geen strak ondergoed draagt onder de kleding en let er op dat een eventuele buikband niet over de buik gedragen word (ook als hij losjes zit) dit is om striemen in de huid te vermijden en extra kosten voor retoucheren te vermijden.

– Sierlijke doorzichtige doeken zijn aanwezig in verschillende kleuren https://www.fotostudioduo.nl/fotostudio-duo-zwangerschaps-doek/ Het is raadzaam om hieronder zwart ondergoed te dragen en bij voorkeur een strapless bandeauband voor het beste resultaat

-Mocht je er van houden dan kun je extra spullen meenemen om de shoot nog persoonlijker te maken, denk daarbij aan accessoires of spulletjes (schoentjes, speentje, knuffel, meetlint, muisjes, letters etc..) we kijken ter plekke wat we kunnen gebruiken.

– Uiteraard is er ruimte om eigen ideeën in te brengen, graag zelfs!

– Ben je onzeker over jouw buik i.v.m. striae? We hebben mooie oplossingen zonder gelijk te hoeven retoucheren bij blote buik foto’s.

– Indien je een kind of partner toevoegt aan de fotosessie zorg dan dat jullie kleding op elkaar zijn afgestemd. Bij witte kleding let dan op of de kleuren wit bij elkaar passen.

– Heb je een kindje mee geboekt in de fotosessie? Zorg dat er genoeg afleidingsmateriaal is waarmee jullie kindje zichzelf kan vermaken.

– Houd met uw kleding keuze rekening dat donkere haren/kleding en schoeisel niet mooi overkomt op de zwarte achtergrond evenals licht blonde haren/witte kleding en schoeisel op een witte achtergrond niet lekker werkt. Wij raden u dan aan om de foto’s op de grijze achtergrond te maken.

Wat dient u zelf mee te nemen naar de sessie

Er zijn een aantal dingen die u zelf mee dient te nemen naar de studio om het verloop van de sessie zo efficiënt als mogelijk te maken.

– Indien u iets specifieks op de foto wilt gebruiken als foto accessoire of fotoprop dan raden wij jullie aan om deze zelf mee te nemen. De fotograaf zal u advies geven op welke manier wij deze kunnen gebruiken. Indien u een voorbeeld mee heeft, houd dan rekening dat wij  niet altijd een foto exact na kunnen maken.

– Indien u geen gebruik wilt maken van onze doorzichtige doeken, kunt u ook zelf een doorzichtig doek van minimaal 1m x 3m  meenemen. Zorg dat het materiaal licht is waardoor makkelijk kan “zweven”in de lucht.

– Indien u de doekfoto wilt laten maken zorg dan dat u donker egaal ondergoed meeneemt en bij voorkeur een zwarte strapless bandeau voor het beste resultaat.

Nabestel mogelijkheden

– Naast de fotoafdruk 20×30 hebben jullie ook de mogelijkheid om extra foto’s na te bestellen. Op deze link  www.fotostudioduo.nl/nabestellen staan Alle prijzen en mogelijkheden. Elke maand hebben wij een nieuwe maandactie zoals bijvoorbeeld korting op een lijst of een extra print, vraag jullie fotograaf naar de mogelijkheden.

– Direct uitzoeken 25 hoge resolutie foto’s voor €50 (om zelf af te drukken)50 hoge resolutie foto’s voor €75 (om zelf af te drukken) of 75 hoge resolutie foto’s voor €100 (om zelf af te drukken)

– De foto’s ontvangt u binnen 14 werkdagen of als spoedbestelling binnen 3 werkdagen

De vervolgafspraak: wat is het verschil tussen een Newbornsessie en een Babysessie

Het is helemaal niet gek dat hier vaak verwarring bij ontstaat want wanneer doe je nou eigenlijk een newbornsessie en wanneer doe je een babysessie

– De newbornsessie vind plaats bij jullie thuis, we kunnen foto’s maken vanaf 3 dagen oud t/m max 5 weken, dit doen we zonder studio belichting in de natuurlijke omgeving van jullie kindje, wij fotograferen newborn sessies op een natuurlijke manier zonder frutsels en freubels of met de accessoires die bij jullie thuis aanwezig zijn.

– De babysessie vind plaats in de fotostudio tegen een tijdloze witte/zwarte of grijze achtergrond we kunnen uw kleintje fotograferen vanaf 6 weken oud tot 12 maanden met studiobelichting.

Ziekte

LETOP Lees indien van toepassing ons aanvullende document die wij u hebben toegestuurd over de covid-19 maatregelen die wij treffen en die wij verwachten dat u in acht neemt.

-Omdat wij studioruimte en een fotograaf voor jullie moeten reserveren gaan we ervan uit dat jullie tijdig afzeggen, ook bij twijfel. Zodoende kunnen wij iemand anders (reservelijst) blij maken met uw aanvankelijk geboekte tijdstip.

-Indien jezelf, je kindje of je partner ziek is of net ziek is geweest en het om een overdraagbaar virus gaat zoals bijvoorbeeld covid-19  griep of buikgriep. Kunnen we de sessie absoluut niet door laten gaan. Omdat wij een familiestudio zijn en wij voornamelijk met een kwetsbare doelgroep werken in onze studio (kinderen,baby’s en zwangere vrouwen) Hopen we dat jullie daarom extra rekening houden met ziekte. Heb je vragen hierover neem dan contact op via de email info@fotostudioduo.nl 

 – Indien het om een sessie gaat die plaatsvind op de dag zelf tussen 9 en half 11 kan er contact opgenomen worden via whatsapp met ons noodnummer 06-50233303 

– We kunnen in geval van ziekte voorafgaand aan de sessie kosteloos voor jullie verzetten naar de eerst volgende vrije mogelijkheid echter is het alleen mogelijk indien u voorafgaand aan de sessie afmeld. Indien het van jullie kant niet lukt om de sessie af te zeggen via ons noodnummer op whatsapp en bij voorkeur eveneens een email te sturen voorafgaande aan de fotosessie, uw sessie komt te vervallen en kan alleen uit de originele aankoopbevestiging gebruikt worden met bijbetaling van 15 euro.

– Indien jullie bij ziekte toch naar de sessie komen en ons deurbeleid negeren kan de fotograaf bij twijfel en met eigen inzicht de sessie ter plekke af te gelasten. Bijvoorbeeld bij hoesten neusverkoudheid of Indien er ter sprake komt dat jezelf of iemand in uw huishouden ziek is. Indien dit word geconstateerd door de fotograaf kan de sessie per direct worden afgelast en dient er 30 euro afgerekend te worden voor een re-take sessie, de al gemaakte foto’s worden bewaard en tijdens het bekijken van de foto’s toegevoegd. U krijgt hier een cadeaubon voor om de vervolgafspraak in te plannen.

Indien u te laat komt op uw sessietijd

We weten dat dit heel vervelend is en wellicht heeft u er een goede reden voor maar zodra u weet dat u het niet gaat redden om binnen 10 minuten na aanvang te verschijnen op het geboekte tijdstip dan bestaat de kans dat we de sessie moeten annuleren. Bij meer dan 25 minuten te laat verschijnen op uw afspraak zonder kennisgeving word de sessie door ons geannuleerd en beschouwen we deze als no-show. Te laat komen kan dus effect hebben op de volgende sessie of de beschikbaarheid van omze fotograaf. Neem in dit geval dus gelijk contact op via email en via het noodnummer van whatsapp zodat wij kunnen  verifiëren dat u op dat moment bijvoorbeeld onderweg was a.d.h.v. het tijdstip. Zodoende vermijd no-show kosten en kunnen jullie de sessie tegen een kleine vergoeding verzetten. Houd er echter rekening mee dat we u wellicht niet last-minute kunnen plaatsen.

Verzetten

– Verzetten zonder opgaaf van reden van beiden kanten kan tot 5 dagen voor aanvang van de sessie kosteloos we gaan op zoek naar een plekje op korte termijn.

– Alleen in geval van acute ziekte kan de sessie kosteloos verzet worden na 5 dagen voor aanvang van de sessie u dient contact op te nemen met ons via e-mail en via een tekst bericht op ons whatsapp noodnummer 0650233303. De sessie word minimaal 14 werkdagen vooruit verschoven aan de hand van onze beschikbaarheid. Een sessie op korte termijn herplannen is niet mogelijk.

– Bij een no-show word er 30 euro in rekening gebracht, er is geen restitutie mogelijk en indien u een cadeaubon heeft wordt deze uit ons systeem gehaald.

– Indien je de afspraak niet tijdig hebt af kunnen zeggen door plotselinge ziekenhuisopname of vroegtijdige bevalling dan begrijpen we dit uiteraard. We gaan we er wel van uit dat jullie dit alsnog z.s.a.m. naar ons berichten. De geboekte sessie word omgezet naar een babysessie.

Samen gevat : Wat is belangrijk

·      Laat ons vooraf weten wie er op de foto gaan zodat de fotograaf zich kan voorbereiden

·      Mail nog even uw telefoonnummer aan ons door, zodoende kunnen wij u bij nood sneller bereiken.

·      U komt aan in uw eerste kledingsetje en neemt 1 extra setje mee voor de afwisseling

·      Voorbeelden van foto’s die u aanspreekt om te maken + accessoires die hier nodig voor zijn

·      U kunt alleen betalen met PIN of gepast contant

·      U komt op tijd anders moeten we de sessie verplaatsen

·      U heeft zich goed voorbereid indien er extra maatregelen i.v.m. Covid-19 zijn aangekondigd

·      Ga de sessie in zonder verwachtingen dan heeft iedereen plezier!

 

We hopen zo voldoende te hebben geïnformeerd over de mogelijkheden en tips.